вівторок, 23 серпня 2022 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Жданов розповів про небезпеку на День Незалежності

Жданов розповів про небезпеку на День Незалежності
Завтра росіяни можуть завдати групових ракетних ударів. Фото: eastnews.ua

23 та 24 серпня існує підвищена загроза ракетних обстрілів з боку Росії.

Поки нічого незвичайного не трапилося, каже воєнний експерт Олег Жданов в ефірі ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ терміново звернулася до українців

"Щодо обстрілів Дніпра – його обстрілюють майже постійно, через день. А Нікополь – постійно. Минула перша половина дня – вони самі щойно прокинулися, продерли очі, подивимося, що буде ввечері. Обстрілів більшає ближче до вечора, особливо – вночі. Цей час вважається найефективнішим для завдання ударів - вночі більше людей знаходяться в одному місці. Якщо це житловий квартал, то всі сплять вдома", – сказав він.

Головний день завтра – День Незалежності. Бойова активність не знизиться, особливо у східних областях.

"Найбільша загроза в тому, що вони можуть завдати групових ракетних ударів. На масований удар у них сил навряд чи вистачить, а групові удари, наприклад, цілком ймовірні. Можуть обрати область чи населений пункт та здійснити груповий ракетний удар. Наприклад, як сьогодні по Дніпру. За військовими стандартами рахується, що дві та більше ракет – груповий удар. Близько 10-20 ракет – це масований", – додав він.

Цьогоріч День Незалежності України відбуватиметься без урочистостей і з новими обмеженнями в регіонах. Через загрозу ракетних ударів з боку Російської Федерації українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги й іти в укриття.

У Міністерстві внутрішніх справ українців закликають реагувати на сигнали тривоги й планувати маршрути пересування так, щоб поруч завжди було укриття.

Зараз ви читаєте новину «Жданов розповів про небезпеку на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі