вівторок, 23 серпня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ терміново звернулася до українців

Служба безпеки закликала українців бути пильними й дотримуватися безпекових рекомендацій через загрозу провокацій з боку росіян.

Ворог любить символізм, а тому особливо небезпека зберігається під час святкових днів серпня, зазначили в пресцентрі СБУ.

"Під час важливих для українців свят – Дня Державного Прапора і Дня Незалежності – кожен з нас має з особливою увагою поставитися до громадської та власної безпеки. Адже за шість місяців повноцінної війни ворог продемонстрував свою цинічну політику щодо мирного населення. Майже щодня з РФ відбуваються запуски ракет, удари по цивільній і житловій інфраструктурі, що спричиняють загибель людей, руйнування та пожежі", – ідеться в повідомленні.

В СБУ зазначають, що ворога особливо "зачіпає незламність українських захисників і наш патріотизм".

"Тож з огляду на на дії країни-терориста та її тяжіння до символізму, провокацій можна очікувати й у найближчі святкові дні", – підкреслюють у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може стати частиною великої наступальної кампанії" – експерт про загрозу ударів на День Незалежності

Рекомендації українцям

У відомстві зазначають, що Сили безпеки та оборони, як завжди, роблять все задля безпеки громадян. Але важливі пильність і обачність кожного громадянина. Тож закликали українців:

– дотримуватися комендантської години, встановленої для кожного регіону;

– не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й перебувати в укриттях;

– обмежити відвідування масових заходів у публічних і громадських місцях;

– повідомляти правоохоронні органи про підозрілі предмети й осіб, які перебувають у неналежних місцях.

"І в будь-який час допомагати українським захисникам наближати нашу перемогу! Все буде Україна!" – додають в СБУ.

Автор: t.me/SBUkr
  СБУ звернулася до українців через можливі провокації на свята
СБУ звернулася до українців через можливі провокації на свята

Цьогоріч День Незалежності України відбуватиметься без урочистостей і з новими обмеженнями в регіонах. Через загрозу ракетних ударів з боку Російської Федерації українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги й іти в укриття.

У Міністерстві внутрішніх справ українців закликають реагувати на сигнали тривоги й планувати маршрути пересування так, щоб поруч завжди було укриття.

Зараз ви читаєте новину «СБУ терміново звернулася до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі