понеділок, 31 жовтня 2022 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Збирався вбити Резнікова й Буданова: судитимуть агента спецслужб РФ
3

У Києві судитимуть завербованого російськими спецслужбами чоловіка. Обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду.

Йому інкримінують державну зраду й підготовку до замовного вбивства, а також участь у терористичній організації. Про це повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

Розслідування встановило, що мешканець Луганщини з 2014-го підтримував збройну агресію РФ проти України й особисто брав участь у бойових діях на боці країни-агресорки. Він воював у лавах так званої народної міліції ЛНР. А після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловіка, який перебував на території Росії, завербували російські спецслужби.

Правоохоронці затримали російського агента, який готував замовні вбивства в Україні
Фото: gp.gov.ua
Правоохоронці затримали російського агента, який готував замовні вбивства в Україні
Правоохоронці затримали російського агента, який готував замовні вбивства в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" коригувальника ракетних ударів по Бахмуту

"Приблизно у травні 2022 року чоловіку російські куратори дали завдання підготувати скоєння замовного вбивства громадянина України ‒ керівника одного з підрозділів, який воює з агресором. Для реалізації плану він залучив виконавця ‒ громадянина України, який проживає в Києві. Той погодився виконати замовлення. До його завдань входило стеження за об'єктом і його подальша ліквідація із застосуванням вогнепальної зброї", ‒ ідеться в повідомленні.

Це вбивство мало бути "тестовим" завданням перед виконанням інших замовних убивств українських політичних і публічних діячів.

"Обвинуваченому також російські куратори замовили організацію умисних убивств міністра оборони України, керівника ГУР МО України та інших публічних осіб у столиці й в інших містах країни. Серед можливих об'єктів для фізичної ліквідації були один з керівників "Національного корпусу" ‒ у минулому командир розвідроти полку "Азов" і радник одного з міністрів", ‒ ідеться в повідомленні.

За вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від $100 тис.

Але в серпні за результатами багатоетапної спецоперації організатора затримали на території Волинської області. Нині він перебуває під вартою.

На Дніпропетровщині затримали мешканця села Вищетарасівка Нікопольського району, який шпигував за позиціями HIMARS і далекобійних гаубиць М777 на південному напрямку. Поплічника ворога затримали під час виконання чергового завдання Росії. Його чекає від 15 років до довічного.

У Миколаєві викрили російську агентку, яка збирала розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони у прифронтових районах півдня України. Зловмисниця передавала інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, зокрема про місця дислокації повітряної військової техніки на території області.

Зараз ви читаєте новину «Збирався вбити Резнікова й Буданова: судитимуть агента спецслужб РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі