середа, 26 жовтня 2022 14:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Збили першу ракету за допомогою "єППО": подробиці

Над Україною вперше збили ракету, яку відстежили за допомогою мобільного застосунку "єППО".

Перше бойове застосування застосунку "єППО" відбулося на півдні країни вранці 22 жовтня. Про це повідомив один з розробників програми Геннадій Сульдін у Facebook.

"Калібр" летів на дуже малій висоті, завдяки особливостям рельєфу місцевості локаційно не спостерігався. Але декілька пильних громадян побачили бл*діну і одразу сповістили військових за допомогою застосунку "єППО". Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання, мали достатньо часу та без зайвих проблем, як на тренажері, збили "Калібр" із ПЗРК "Ігла", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залізний купол" для України: Резніков пояснив, чому він зараз критично потрібний

Автор: facebook.com/gennadiy.suldin
  Над Україною вперше збили ракету, яку відстежили за допомогою мобільного застосунку "єППО"
Над Україною вперше збили ракету, яку відстежили за допомогою мобільного застосунку "єППО"

Зазначив, що система електронного виявлення повітряних цілей спрацювала саме так, як того хотіли розробники.

"єППО" замислювалося саме як засіб відстеження дозвукових крилатих ракет, які низько літають, насамперед "Калібрів". Загроза на зразок Shahed з'явилася набагато пізніше", – додав він.

Застосунок "єППО" з'явився в Україні у жовтні цього року. З його допомогою очевидці можуть повідомити про переміщення ворожих повітряних цілей – ракет, безпілотників, літаків чи гелікоптерів. У програмі також можна повідомити про звук вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Збили першу ракету за допомогою "єППО": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі