середа, 25 березня 2015 17:53

Затримано 30 "до зубів" озброєнних осіб у справі вбивства офіцера СБУ - Лубківський

Затримано 30 "до зубів" озброєнних осіб у справі вбивства офіцера СБУ - Лубківський

Оперативна група Управління СБУ в Донецькій області затримала поплічника і близьку особу до Дениса Гордєєва, який підозрюється у вбивстві офіцера СБУ.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Мова йде про громадянина України "К" 1976 р.н., уродженця Донецької області. В ході обшуку помешкання "К" було вилучено великі грошові суми в національній та іноземній валютах. Вказана особа підтвердила свої зв'язки з Гордєєвим та надала важливі дані для його подальшого розшуку. Необхідно доповісти, що у ході розслідування вбивства офіцера СБУ Віктора Мандзика та спеціальної операції із зачищення зони АТО від незаконної зброї, контрабанди, мародерствастаном на сьогодні СБУ затримала 30 (!) осіб", - написав він.

За його словами затримання відбулися в Донецькій та Дніпропетровській областях.

"Підозрювані чинили опір. У зловмисників вилучено 19 автоматів, кулемет, 9 гранатометів РПГ 26, 42 підствольні гранатомети, пістолети, гранати, близько 13 тисяч набоїв різного калібру, понад 6 кг вибухівки. Перші затримання людей зі зброєю відбулися 21 березня ц.р. у Волновасі, де було скоєно вбивство капітана СБУ. Наступний етап спецоперації було проведено 22 березня. На території одного з дитячих закладів у Волноваському районі затримано вісім озброєних автоматичною та стрілецькою зброєю, гранатометами військовослужбовців батальйону, перебування яких у цьому місці не було обґрунтоване бойовими завданнями", - написав Лубківський.

"Ще десятьох озброєних громадян, які представлялися співробітниками міліції та активістами одного з громадських рухів, виявлено та затримано у одному з місцевих дачних кооперативів", - додав він.

За словами радника триває робота із розшуку осіб, безпосередньо причетних до вбивства співробітника СБУ, у т.ч. здійснюються оперативні заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання помічника одного з народних депутатів. Затримано чотирьох свідків скоєння цього злочину. Вони дають свідчення.

"У Дніпропетровську, у помешканні одного з підозрюваних – спільника ймовірного вбивці, - вилучено гранатомети, мішки з набоями, гранати й тротилові шашки. Походження зброї та засобів ураження встановлюється. Співробітники СБУ по гарячих слідах знайшли у Дніпропетровську мікроавтобус, на якому пересувалися у Волновасі вбивці співробітника СБУ. У його салоні виявлено 20 гранат до підствольного гранатомета та заводську упаковку із набоями", - написав він.

Нагадаємо, у понеділок на прес-конференції нардеп Денисенко визнав, що його помічник Гордеєв убив працівника СБУ Віктора Мандзика 21 березня. За його версією, Гордеєв застрелив правоохоронця під час сутички, яка виникла при спробі "зупинити трафік лівої горілки".

 

Зараз ви читаєте новину «Затримано 30 "до зубів" озброєнних осіб у справі вбивства офіцера СБУ - Лубківський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі