субота, 03 червня 2023 12:48

Затриманим у справі про зачинене бомбосховище в Києві обрали запобіжні заходи
Оновлено

Голосіївський районний суд Києва сьогодні, 3 червня, обирає запобіжні заходи для чотирьох затриманих у справі щодо загибелі людей під зачиненим бомбосховищем у Деснянському районі Києва.

За рішенням суддів, під цілодобовий домашній арешт уже відправлено заступника голови Деснянської районної адміністрації Ірину Алєксєєнко та директора поліклініки, якій належить укриття, Олега Шугалевича. Про це повідомляє видання "Грати".

Автор: t.me/graty_me
  Першу заступницю голови Деснянської РДА Ірину Олексієнко відправили під цілодобовий домашній арешт
Першу заступницю голови Деснянської РДА Ірину Олексієнко відправили під цілодобовий домашній арешт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві розікрали 1,2 млрд, які виділили на укриття

Алєксєєнко інкримінують службову недбалості та залишення в небезпеці, що спричинило смерть людей.

Свою провину вона заперечувала. Каже, що контроль за станом укриттів не входив до її обов'язків. Її прийшли взяти на поруки народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко та троє депутатів Київради.

Шугалевич також заперечує провину. Каже, що укриття працювало цілодобово та нормально. А відповідальним він вважає охоронця, який не відчинив двері.

Оновлено на 13:04

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт також заступника директора деснянської поліклініки з технічних питань Василя Десика.

Автор: t.me/graty_me
  Суд відправив під домашній арешт заступника директора поліклініки Василя Десика
Суд відправив під домашній арешт заступника директора поліклініки Василя Десика

Свою провину він також не визнав. Заявив, що укриття працювало нормально, але охоронець не виконав своїх обов'язків і вчасно не відчинив двері.

А охоронцю поліклініки 62-річному Вадиму Мошкіну суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без права внесення застави.

Автор: t.me/graty_me
  Суд відправив під арешт охоронця поліклініки у Деснянському районі Києва Вадима Мішкіна
Суд відправив під арешт охоронця поліклініки у Деснянському районі Києва Вадима Мішкіна

Він визнав свою провину, але сказав, що скоїв злочин ненавмисно. Мовляв, коли пролунала тривога, він пішов відчиняти укриття в підвалі поліклініки. Потім подався до входу до будівлі, щоб відчинити двері. У цей момент пролунав вибух. За його словами, йому забракло часу.

Загалом в межах розслідування трагічних наслідків через недопуск людей до укриття правоохоронці затримали чотирьох осіб: першого заступника голови Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця. Поліція задокументувала факт недопуску людей в укриття, внаслідок чого під час обстрілу столиці загинули троє людей, серед яких дев'ятирічна дитина.

Мешканці одного з будинків у Деснянському районі Києва під час повітряної тривоги бігли в укриття, але воно було зачиненим.

Зараз ви читаєте новину «Затриманим у справі про зачинене бомбосховище в Києві обрали запобіжні заходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі