четвер, 01 червня 2023 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Укриття просто не відкрили": чоловік загиблої у Києві жінки розповів про нічний приліт

"Укриття просто не відкрили": чоловік загиблої у Києві жінки розповів про нічний приліт
Житель Деснянського району Києва розповів, що укриття під час повітряної тривоги було зачиненим. Фото: скріншот

Мешканці одного з будинків у Деснянському районі Києва під час повітряної тривоги бігли в укриття, але воно було зачиненим.

Про це журналістам розповів місцевий житель Ярослав. Його дружина загинула внаслідок російської атаки вночі 1 червня, повідомляє Суспільне.

За словами чоловіка, вони з сім'єю та іншими мешканцями будинку бігли в укриття, а його просто не відкрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну "Іскандерами": у Повітярних силах повідомили деталі

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло", – сказав Ярослав.

Чоловік також розповів, що внаслідок атаки постраждала його дитина.

На слова чоловіка відреагував міський голова Києва Віталій Кличко. За його словами, до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки, щоб на місці зʼясувати, чому не було доступу до укриття в поліклініці.

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно", – наголосив Кличко.

Уночі 1 червня російські загарбники атакували Київ крилатими ракетами та снарядами балістичного типу.

Внаслідок російського удару в Деснянському районі троє загиблих, з них одна дитина 2012 року народження. 10 осіб травмовано, зокрема дитина. У Дніпровському районі дві особи травмовано.

Зараз ви читаєте новину «"Укриття просто не відкрили": чоловік загиблої у Києві жінки розповів про нічний приліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі