понеділок, 16 січня 2023 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Затримали зрадників, які "зливали" ворогу конспіративні бази ЗСУ

Затримали зрадників, які "зливали" ворогу конспіративні бази ЗСУ
СБУ затримала зрадників, які "зливали" конспіративні бази Сил спеціальних операцій ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua/novyny

Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще двох агентів ФСБ у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Одним із тих, хто "зливав" конспіративні бази Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час окупації міста, виявився місцевий житель, якого українські військовослужбовці залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті, повідомила 16 січня пресслужба СБУ.

"Під час захоплення обласного центру він перейшов на бік російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. У ніч з 26 на 27 червня торік він "злив" двом представникам ФСБ із позивними "Марс" і "Зелений" адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні. Також зловмисник розкрив ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ на території міста", – йдеться в повідомленні.

Отриману інформацію агресор використав для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців разом із їхніми родинами. Крім того, зрадник намагався схиляти місцевих жителів до негласної співпраці з ФСБ у тимчасово окупованих районах південного регіону.

Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомим вищезгаданого ворожого поплічника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадили колег-зрадників, які "зливали" розвіддані про ЗСУ

"У червні торік український військовий потрапив у полон до рашистів. Там він всіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам. Для цього він передав ФСБ адресу проживання рідного брата командира своєї бойової групи, якого потім загарбники схопили в полон. Також надавав ворогу інформацію про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу", – звітує відомство.

Згодом контрактника повернули українській стороні.

Після звільнення Херсона обидва зрадники намагалися залягти на дно, щоб уникнути правосуддя. Втім контррозвідники СБУ викрили їхню злочинну діяльність і затримали в результаті спецоперації в Херсоні й Одесі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який "зливав" ворогу позиції Збройних сил України в Краматорську на Донеччині. Служба безпеки продовжує системно притягувати до відповідальності учасників терористичних організацій так званих Л/ДНР, які воювали проти України. У результаті слідчо-оперативної роботи зібрали неспростовні докази вини ще одного поплічника Росії.

Зараз ви читаєте новину «Затримали зрадників, які "зливали" ворогу конспіративні бази ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі