понеділок, 16 серпня 2021 13:30

Затримали пенсіонера-шпигуна збройних сил СРСР - СБУ

Затримали пенсіонера-шпигуна збройних сил СРСР - СБУ
64-річний чоловік був агентом Збройних сил РФ. Фото: пресслужба СБУ

Служба безпеки України затримала на Херсонщині агента головного управління генерального штабу збройних сил РФ. Ним виявися пенсіонер збройних сил СРСР.

64-річний злочинець погодився на співпрацю зі спецслужбою РФ з ідеологічних міркувань, повідомляє СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах хотіли підірвати будівлю СБУ

Чоловік збирав відомості про схему охорони та облаштування одного зі стратегічних об'єктів критичної інфраструктури регіону, ідентифікував представників спеціальних служб України. Передавав дані про громадян, які б могли працювати на збройні сили РФ.

У помешканні зловмисника під час обшуку вилучили засоби зв'язку, що використовував для контактів із кураторами, листування з інструкціями, зброю з набоями й вибухівку.

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді. Запобіжний захід обрали у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 2 млн 379 тис. грн.

У Черкаській області затримали шпигуна головного розвідувального управління генштабу збройних сил Росії. Його заарештували під час отримання секретної інформації про склад артилерійських боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Затримали пенсіонера-шпигуна збройних сил СРСР - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі