середа, 13 листопада 2013 13:09

Затримали чотирьох спільників підривника українсько-російського кордону

Затримали чотирьох спільників підривника українсько-російського кордону
Фото: newsradio.com.ua

Служба безпеки України затримала чотирьох спільників чоловіка, який підірвав себе на пункті пропуску "Бачівськ" на Сумщині на початку жовтня. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За повідомленням, слідчі також встановили особу загиблого, який скоїв напад.

"Ним виявився громадянин Російської Федерації, уродженець і мешканець Кабардино-Балкарської республіки РФ, який намагався перетнути державний кордон України з паспортом на чуже ім'я. Ця особа з 2010 року перебувала у федеральному розшуку Російської Федерації за підозрою в участі в незаконному збройному формуванні. Серед особистих речей загиблого виявлено флеш-карту пам'яті, на якій містилися фото- та відеоматеріали про його перебування у таборах незаконних воєнізованих формувань в РФ", – йдеться в повідомленні.

СБУ із задіянням спецпідрозділу "Альфа" затримала чотирьох спільників загиблого, яких підозрюють у причетності до організації його незаконного переправлення в Україну.

"Зокрема, затримано громадянина Російської Федерації, вихідця з Кабардино-Балкарської республіки, який перебуває у міжнародному розшуку за підозрою у причетності до скоєння у 2001 році терористичних актів у Ставропольському краї РФ, внаслідок яких 26 осіб загинуло і 136 осіб  отримали тілесні ушкодження. Вирішується питання про його екстрадицію", – кажуть у СБУ.

За повідомленням, у затриманих вилучили по кілька підробних паспортів на інші імена, вогнепальну зброю. Оперативно-слідчі заходи тривають.

Вночі 4 жовтня під час прикордонного контролю в українському пункті пропуску "Бачівськ" (Сумська область) чоловік, який до цього успішно перетнув кордон Росії, підірвав себе і двох прикордонників. У результаті сам правопорушник загинув, а прикордонників у тяжкому стані шпиталізували.

 

Зараз ви читаєте новину «Затримали чотирьох спільників підривника українсько-російського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі