четвер, 12 грудня 2013 10:30

Заступник мера Черкас каже, що за підняття прапора ЄС на нього завели кримінал

Заступник мера Черкас каже, що за підняття прапора ЄС на нього завели кримінал
Фото: typical.if.ua

Заступника мера Черкас Павла Карася викликають у міліцію. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua. Відкрили кримінальне провадження після того, як він разом з активістами і депутатами міської ради підіймав прапор ЄС перед будівлею міської ради.

"До мене додому о восьмій вечора прийшло п'ять працівників міліції. Повідомили, що проти мене відкрито кримінальне провадження, - повідомив Павло Карась. - Сказали, що маю їхати з ними на допит у відділення міліції. Я відмовився їхати туди вночі. Перенесли час на сьогодні, на 10.30 ".

Павло Карась є одним із активістів черкаського євромайдану з перших днів зібрань, відкрито підтримував євроінтеграцію, їздив на київський Майдан.

"Ми не проводили зібрання сьогодні на площі. Флагштоки, де ми піднімали прапор, не є площею, це частина будівлі, - говорить Павло Миколайович. - Заборона піднімати європейський прапор суперечить здоровому глузду. Це вперше в історії за підняття прапора ЄС порушують кримінальне провадження. Думаю, що такі дії правоохоронців щодо мене це тиск, аби я відмовився публічно підтримувати євроінтеграцію. Мене хочуть залякати, щоб я пішов з Майдану, щоб всі інші побачили, що зі мною розправилися і наступними можуть бути вони. Саме тому я стою на Майдані — щоб таких речей не було".

Зараз ви читаєте новину «Заступник мера Черкас каже, що за підняття прапора ЄС на нього завели кримінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі