середа, 04 січня 2023 22:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Жалюгідне видовище": у ГУР анонсували кінець стратегічної авіації РФ

"Жалюгідне видовище": у ГУР анонсували кінець стратегічної авіації РФ
Російська стратегічна авіація застаріла і окупантам все складніше застосовувати її для обстрілів України. Фото: Defense Express

Російська стратегічна авіація застаріла і окупантам все складніше застосовувати її для обстрілів України.

Проводити обслуговування таких повітряних суден стає все важче. Про це в ефірі телеканалу Freedom сказав представник пресслужби ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, цей авіапарк країни-агресорки є жалюгідним видовищем у порівнянні з країнами НАТО.

"Тут можна процитувати кінокласику: "В бій ідуть одні старі": це про бомбардувальники та стратегічну авіацію держави-агресорки. У порівнянні з країнами НАТО, перше за все, зі Сполученими Штатами, жалюгідне видовище цей авіапарк становить", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі НАТО піднялися в небо через російські літаки

Водночас Росія і далі проводить для цих літаків ремонтне обслуговування і модернізацію.

За словами Юсова, зараз Росії ще вистачає такого "вбивчого арсеналу" для продовження війни проти України. Проте після перемоги України у війні від стратегічної авіації РФ нічого не залишиться.

"Після перемоги України у цій несправедливій війні, можна говорити про глобальний кінець, зокрема й стратегічної авіації для Росії. Це все здебільшого старина. З кожним вильотом можливостей для виконання завдань та обслуговування таких літаків у Росії все менше", – підкреслив Юсов.

У російської стратегічної авіації все більше проблем зі зносом бомбардувальників, особливо двигунів до них, виробництво багатьох деталей давно припинено.

Внаслідок економії ресурсу двигунів ВКС РФ здійснюють пуски ближче до аеродромів, що призводить до падіння несправних ракет в населених пунктах і поруч з ними. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Глава ГУР підкреслив, що перекидання стратегічної авіації РФ на далекі аеродроми після вибухів на авіабазах має величезне значення, оскільки літаки проходять тисячі км і ще більше зношуються.

Зараз ви читаєте новину «"Жалюгідне видовище": у ГУР анонсували кінець стратегічної авіації РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі