четвер, 15 грудня 2011 12:54

Жак Ширак отримав два роки в'язниці умовно

Французький суд у четвер, 15 грудня, визнав екс-президента Франції Жака Ширака винним в розкраданні бюджетних коштів і перевищенні посадових повноважень і засудив до двох років в'язниці умовно.

Рішення суду було винесено у відсутності 79-річного політика, який страждає провалами в пам'яті. Згідно французькому законодавству, політику загрожувало до 10 років в'язниці і штраф у розмірі 150 тисяч євро.

За версією слідства, в період з 1992 по 1995 рік Ширак, який займав пост мера Парижа, створив у столичній адміністрації 28 фіктивних робочих місць і тим самим привернув додаткові кошти для фінансування своєї партії "Об'єднання на підтримку республіки" (RPR). У той же час в кінці вересня прокурор у справі екс-президента заявляв, що доказів того, що в мерію дійсно найняли "мертвих душ", немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саркозі призначив міністром оборони колишнього злочинця

Процес проти Ширака став першим подібним розглядом стосовно колишнього президента Франції з часів Другої світової війни і маршала Петена Філіпа (Philippe Petain), що співпрацював з нацистськими окупантами.

Суд над екс-президентом почався в березні 2011 року, але був перерваний через виявлені процесуальні порушення. Слухання поновилися 5 вересня в заочному режимі у зв'язку з поганим самопочуттям обвинуваченого.

Жак Ширак обіймав посаду мера Парижа з 1977 по 1995 рік, а з 1995 по 2007 рік був президентом Франції.

Зараз ви читаєте новину «Жак Ширак отримав два роки в'язниці умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі