неділя, 31 грудня 2023 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники активніше застосовують авіабомби - Тарнавський

Загарбники активніше застосовують авіабомби - Тарнавський
Командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський розповів про ситуацію на фронті. Фото: t.me/otarnavskiy

Російські загарбники на Таврійському напрямку фронту знову активно застосовують керовані авіабомби.

За добу ворог там здійснив 16 авіаударів. Усі, крім одного, на Донеччині. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За його словами, кількість піхотних атак залишається на попередньому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни провалили штурм Синьківки: подробиці

"Найактивніший ворог поблизу Авдіївки та на Марїнському напрямку. Загалом противник провів 32 бойових зіткнення, здійснив 864 артобстріли та завдав одного ракетного удару", - зазначив Тарнавський.

Загальні втрати російських загарбників минулої доби на цьому напрямку фронту склали 466 осіб та 52 одиниці військової техніки.

Зокрема, знищено вісім танків, сім бойових броньованих машин, 16 артсистем, 32 БпЛА, чотири одиниці спецтехніки та 15 автомобілів.

"З цінного, що знищили наші воїни - ЗРК "Бук-М", САУ 2С19 "Мста-С" та самохідний міномет 2С4 "Тюльпан" калібру 240 міліметрів. Злетіли у повітря чотири склади боєприпасів ворога", - додав Тарнавський.

Російські окупаційні війська намагались вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Протягом доби ворог здійснив 11 безуспішних штурмових дій, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають окупантам значних втрат. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники активніше застосовують авіабомби - Тарнавський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі