четвер, 19 січня 2023 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Захід буде змушений завдати удару у відповідь" ‒ Джонсон попередив Путіна

"Захід буде змушений завдати удару у відповідь" ‒ Джонсон попередив Путіна
Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон каже, що російський диктатор Володимир Путін наблизив Україну до НАТО. Фото: ukrinform.ua

Своїми діями російський диктатор Володимир Путін зміцнив НАТО та наблизив Україну до вступу в Альянс.

Адже перед початком повномасштабного російського вторгнення членство України в НАТО взагалі не обговорювалось. Про це в інтерв'ю Європейській правді заявив колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон став почесним громадянином Києва

"У НАТО не було достатньо людей, хто міг би це підтримати, натомість було багато тих, хто виступав проти. Знайшлася одна людина, яка зробила неймовірну справу для наближення членства України в НАТО — це Володимир Путін", ‒ сказав Джонсон.

Він також впевнений, що Путін не буде використовувати ядерну зброю у війні проти України. Адже розуміє, що одразу отримає удар у відповідь.

"Якщо Росія застосує ядерну зброю, то Путін просто перестане бути членом людської цивілізації. А всі держави, які не визначилися із позицією й цим дозволяють Росії відчувати, що не всі проти неї, щойно Путін зробить щось таке, він їх усіх втратить. У разі ядерного удару, я вважаю, Захід буде змушений завдати удару у відповідь. І ми це Путіну повідомили", ‒ заявив Джонсон.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує найближчими місяцями вирушити до Києва. Мета його подорожі – підтримати президента Володимира Зеленського, пише The Guardian з посиланням на свої джерела.

Колишній британський прем'єр Борис Джонсон передбачив, яким буде 2023 рік. Так, за прогнозом Джонсона, у 2023 році Росія програє війну, яку розпочала проти України.

Зараз ви читаєте новину «"Захід буде змушений завдати удару у відповідь" ‒ Джонсон попередив Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі