понеділок, 24 липня 2023 12:17

Загрожує 15 років тюрми: чинному нардепу повідомили про підозру у державній зраді
3

Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з Росією чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії ОПЗЖ.

Йому повідомили про підозру у державній зраді. Про це інформує пресслужба СБУ.

Нардепу від партії “ОПЗЖ” повідомили про підозру у державній зраді
Фото: t.me/SBUkr
Нардепу від партії “ОПЗЖ” повідомили про підозру у державній зраді
Нардепу від партії “ОПЗЖ” повідомили про підозру у державній зраді

Прізвища депутата у спецслужбі поки не називають. Але, за інформацією джерел видання LB.ua у правоохоронних органах, йдеться про Олександра Пономарьова.

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення РФ нардеп, був на тимчасово окупованій території Запорізької області. Там він добровільно пішов на співпрацю з агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрактниця ЗСУ "зливала" РФ інформацію про українські безпілотники

"Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих "філіях" банківських установ РФ, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам. За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд", – йдеться у повідомленні.

Навіть після того, як депутат приїхав до Києва, він продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України.

"Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності нардепа на користь РФ. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин злочину", – зазначають в СБУ.

За державну зраду депутату загрожує до 15 років тюрми.

Народна депутатка від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Тетяна Плачкова написала заяву про складання депутатського мандату. У 2020 році Плачкова їздила з Віктором Медведчуком у Москву, де зустрічалася із депутатами та керівництвом Держдуми Російської Федерації.

У січні президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

У лютому Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Наталії Королевської, Юрія Солода, Олега Волошина та Ігоря Абрамовича.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує 15 років тюрми: чинному нардепу повідомили про підозру у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі