неділя, 05 березня 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Загроза залишається високою" ‒ Генштаб про російські удари по Україні

"Загроза залишається високою" ‒ Генштаб про російські удари по Україні
Російські загарбники продовжують обстрілювати мирні міста й села України. Фото: pravda.com.ua

Минулої доби російські загарбники завдали по українській території шість ракетних та 24 авіаційні удари.

Ворог також здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі. Є загиблі та поранені серед мирного населення. Про це вранці 5 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Загроза завдання Росією ракетних ударів залишається високою по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

Незмінною залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Наступальних угруповань противника там не виявлено. Водночас росіяни продовжують обстрілювати українські населені пункти. Минулої доби постраждали, зокрема, Бачівськ, Уланове, Кучерівка, Білокопитове, Старикове, Ходине, Рижівка, Атинське, Голишівське, Павлівка та Садки Сумської області. Ворог також обстріляв райони 35 населених пунктів Харківської області. Серед них – Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Бударки, Дворічанське, Новомлинськ та Дворічна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Козаки" виходять з-під контролю ‒ Генштаб про нові проблеми армії РФ

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Невського, Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області, успіху не мав. Загарбники також з артилерії обстріляли райони населених пунктів Гряниківка, Кислівка, Піщане, Крохмальне Харківської області. Вдарили росіяни й по Стельмахівці, Невському, Червонопопівці, Білогорівці Луганської області. Обстріляли також Терни, Спірне, Федорівку й Роздолівку на Донеччині.

Російські загарбники не полишають спроб оточити місто Бахмут. Минулої доби українські захисники відбили численні атаки ворога. Зокрема, в районах населених пунктів Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Григорівка, Іванівське та Бахмут Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Федорівка, Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Олександро-Шультине, Озарянівка, Диліївка, Торецьк, Майорськ та Північне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках ворог безуспішно атакував позиції українських військ поблизу населених пунктів Кам'янка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Побєда. Загарбники з артилерії та мінометів обстріляли райони понад 30 населених пунктів. Зокрема, постраждали Новобахмутівка, Очеретине, Бердичі, Водяне, Первомайське, Максимільянівка, Побєда, Новомихайлівка, Новоукраїнка та Велика Новосілка.

На ранок 5 березня російські загарбники продовжують основні зусилля зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби українські воїни відбили понад 130 атак противника. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Загроза залишається високою" ‒ Генштаб про російські удари по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі