середа, 06 вересня 2023 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза залишається: військові попередили українців про небезпеку

Загроза залишається: військові попередили українців про небезпеку
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, попередили в ЗСУ. Фото: pixabay.com

Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну. Попри значні втрати, ворог не відмовляється від планів щодо повної окупації нашої території.

Противник продовжує вбивати мирне населення України, повідомив уранці 6 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Росія ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військовим, так і по цивільним об'єктам. Протягом доби ворог завдав 40 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", – звітує Генштаб.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, попередили в ЗСУ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор завдав авіаційних ударів в районах Сидорівки Сумської області та Ветеринарного – Харківської. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одещину атакували дронами: є жертви і руйнування

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки Донецької області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів. Серед них: Вугледар, Пречистівка, Шахтарське, Золота Нива, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаційного удару в районі Михайлівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів півдня.

Розпочалася 560-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби на фронті відбулося 28 бойових зіткнень.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація ЗСУ протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та зенітно-ракетний комплекс противника.

Зараз ви читаєте новину «Загроза залишається: військові попередили українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі