четвер, 10 березня 2022 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза технологічної катастрофи: росіяни вторглися на об'єкти ГТС

Загроза технологічної катастрофи: росіяни вторглися на об'єкти ГТС
Це може призвести до технологічної катастрофи в регіоні. Фото: facebook.com/tsoua2020

Російські терористи вторглися на об'єкти газотранспортної системи України.

Це створило загрозу припинення транзиту російського газу до Європи, повідомляє Оператор ГТС України у Facebook.

"Угруповання російських військових намагається потрапити на компресорні станції в Новопскові Луганської області та Куп'янську Харківської області, щоб утрутитися в роботу ГТС. Втручання в технологічні процеси роботи газотранспортної системи створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі", - зазначає оператор.

Це може призвести до технологічної катастрофи в регіоні. Про надзвичайну ситуацію і загрозу повідомили правоохоронним органам, уповноваженим органам державної влади, а також російському "Газпрому".

"Вимагаємо, щоб військові і збройні угруповання негайно покинули території компресорних станцій і припинили спроби впливати на роботу ГТС", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна висунула російським окупантам вимоги щодо ЧАЕС

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Загроза технологічної катастрофи: росіяни вторглися на об'єкти ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі