середа, 29 березня 2023 00:19

Загинув пілот винищувача Денис Кирилюк: побратими обіцяють помститися

Штурман авіаційної ескадрильї майор Денис Кирилюк загинув під час виконання бойового завдання.

На рахунку Кирилюка, пілота винищувальної авіації Повітряних Сил ЗСУ, понад 80 бойових вильотів. Зокрема, 70 під час повномасштабного вторгнення. Про це 831-ша бригада тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я ‒ людина": Залужний розповів, чи плакав під час війни

Автор: 831 бригада тактичної авіації/Фейсбук
  Пілот Денис Кирилюк загинув на фронті
Пілот Денис Кирилюк загинув на фронті

"Льотчики не вмирають, вони залишаються навіки в небі! ПОМСТИМОСЯ! русня буде вічно горіти у пеклі!", - ідеться в дописі.

Автор: 831 бригада тактичної авіації/Фейсбук
  Льотчики не вмирають...Пам'яті майора Дениса Кирилюка
Льотчики не вмирають...Пам'яті майора Дениса Кирилюка

У серпні 2022 року Денис Кирилюк був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Взимку під час виконання бойового завдання у Краматорському районі Донецької області загинув український льотчик Данило Мурашко.

З першого дня повномасштабної російської агресії льотчик здійснив 141 бойовий виліт. Неодноразово виводив авіаційну техніку з під авіаційних і ракетних ударів ворога. 27 січня льотчик був підбитий ворожим винищувачем. Побачивши поблизу населений пункт Шабельківка, пілот не зважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель. У зв'язку із цим втратив висоту, не зміг безпечно катапультуватися та загинув смертю героя.

Зараз ви читаєте новину «Загинув пілот винищувача Денис Кирилюк: побратими обіцяють помститися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі