неділя, 03 березня 2024 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники намагаються розвинути наступ біля Авдіївки - нові карти боїв
6

Позиційні бої тривають під Бахмутом, на північний схід від Куп'янська, а також в районі Роботиного та Вербового Запорізької області.

Окрім того, російські загарбники намагаються розвинути наступ на захід від Авдіївки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Війська РФ дещо просунулися поблизу Кремінної на тлі продовження позиційних боїв уздовж лінії Куп'янськ - Сватове — Кремінна. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 і 2 березня, показують, що загарбники просунулися на схід від Тернів і на південь від Білогорівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Харківській та Луганській областях
Карта бойових дій у Харківській та Луганській областях

Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, озера Лиман і Петропавлівки. А також на південний схід від Куп'янська біля Табаївки, на захід від Кремінної біля Ямполівки і Тернів та на південь від Кремінної біля Білогорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ ризикує втрачати свої літаки на Авдіївському напрямку - ISW

Бойові дії у Донецькій області

Війська РФ 2 березня дещо просунулися поблизу Бахмута, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ просунулися в Іванівське, що на захід від Бахмута. Однак, аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цієї інформації.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

Позиційні бойові дії тривали на північний схід від Бахмута в районі Роздолівки, на північний захід від Бахмута в районі Богданівки. А також на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки й на південь від Бахмута в районі Південного.

Війська РФ нещодавно просунулися біля Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 і 2 березня, показують, що загарбники просунулися в центральній і східній Орлівці. Війська РФ також наступали на Тоненьке (на захід від Авдіївки).

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Авдіївкою
Карта боїв під Авдіївкою

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що війська РФ нібито витіснили Сили оборони з Тоненького, але інші російські блогери заперечували заяви про те, що російські окупанти контролювали поселення. Російські "воєнкори" також стверджували, що війська РФ нібито просунулися поблизу Степового, Новобахмутівки та Невельського, але аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих даних.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Бердичів, Семенівки та Степового. А також на захід від Авдіївки біля Тоненького, на південний захід від Авдіївки біля Водяного, Невельського та Первомайського.

Російське військове командування залучає додаткові елементи до наступальних операцій на захід від Авдіївки, що свідчить про те, що війська РФ мають намір продовжувати свої зусилля, щоб просунутися якомога далі, перш ніж ЗСУ створять оборону, яку важко пробити.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Позиційні бої 2 березня тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Позиційні бойові дії також тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито просунулися поблизу Новомихайлівки, Георгіївки та Красногорівки, але аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих даних.

Тривали позиційні бої також на адмінмежі Донецької та Запорізької областей. Однак підтверджених змін на лінії зіткнення не було. В Генштабі ЗСУ заявили, що війська РФ безуспішно атакували поблизу Урожайного. Російське джерело стверджувало, що війська РФ нібито просунулися поблизу Марфополя, що на південний захід від Великої Новосілки, та Гуляйполя, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цієї заяви.

Бойові дії на півдні України

Позиційні бої 2 березня тривали на заході Запорізької області в районі Роботиного та Вербового. Пов'язаний із Кремлем російський "воєнкор" стверджував, що поблизу Роботиного спостерігається затишшя, а в Генштабі ЗСУ повідомили лише про одну невдалу атаку росіян в цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

Війська РФ нещодавно досягли незначних успіхів поблизу Кринок на тлі триваючих позиційних боїв на східному березі Дніпра у Херсонській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 березня, показують, що загарбники досягли незначних успіхів у Кринках.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Херсонській області
Ситуація у Херсонській області

Російські загарбники найактивніше атакують в районах Бахмута, Авдіївки та на Новопавлівському напрямку.

Загалом минулої доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Про це вранці 3 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники намагаються розвинути наступ біля Авдіївки - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі