неділя, 15 серпня 2021 20:28

Загадкова загибель мера Кривого Рогу: що каже поліція, чим був відомий та реакція президента
4

15 серпня близько 16:00 на порозі власного особняка у селі Вільне знайшли вбитим мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова. Тіло виявили на веранді. Лежав на спині із вогнепальним пораненням в області серця. Верхня частина тулуба на вулиці, нижня – в будинку. Ліворуч – зброя та одна гільза.

Було це вбивство чи самогубство – встановлюється, розповів Gazeta.ua начальник поліції Дніпропетровщини Анатолій Щадило.

"На місці працюють слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторія", - каже Щадило.

Справу розслідують як умисне вбивство.

Перші версії

Міністерство внутрішніх справ розглядає три версії загибелі мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Серед них самогубство, вбивство та необережне поводження зі зброєю, повідомив директор з комунікацій Артем Шевченко.

"Первинні слідчі дії покажуть ознаки ймовірності одного з трьох варіантів", - відзначив Шевченко.

За словами спікера МВС, судово-медична експертиза повинна встановити причину смерті й характер поранення загиблого. Балістична експертиза, зі свого боку, займе дещо більше часу.

На порозі власного особняка у селі Вільне знайшли вбитим мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова
Фото: t.me/ol_taimurzin
На порозі власного особняка у селі Вільне знайшли вбитим мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова
На порозі власного особняка у селі Вільне знайшли вбитим мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова
На порозі власного особняка у селі Вільне знайшли вбитим мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова

Костянтин Павлов - екснардеп від "Партії регіонів" та висуванець від ОПЗЖ. Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Чим ще запам'ятався загиблий - зібрала Gazeta.ua.

Що відомо про Костянтина Павлова

Народився 12 січня 1973 року в Кривому Розі. У 1992 році закінчив технікум, де отримав кваліфікацію електрослюсара. Потім закінчив навчання в Міжрегіональній академії управління персоналом, де отримав спеціальність економіста. Потім закінчив Відкритий Міжнародний університет Великої Британії ЛІНК за спеціальністю – менеджер організацій.

Був одружений, виховував сина.

Політична кар'єра

У 2005 році Павлов вступив до "Партії регіонів", а з 2010 до 2014 року був головою Криворізької міської організації.

У 2006 році став першим заступником міського голови Кривого Рогу. Двічі, у 2006 та 2010 роках, обирався депутатом Дніпропетровської обласної ради.

У 2012 році Костянтин Павлов став народним депутатом від "Партії регіонів". 16 січня 2014 року голосував за так звані "диктаторські закони", які обмежували права українців.

Восени 2014 року на дострокових парламентських виборах його обрали депутатом Верховної Ради України 8 скликання від одномандатного виборчого округу №31 в Дніпропетровській області. Він приєднався до фракції "Опозиційний блок". У 2019 році він також балотувався у Раду, проте вибори програв.

У 2020 році на місцевих виборах був кандидатом на посаду мера Кривого Рогу від ОПЗЖ. У першому турі політик зайняв третє місце, його підтримало 9,15%. Однак, на його користь та за станом здоров'я зняв свою кандидатуру Юрій Вілкул, міський голова Кривого Рогу. Павлов у другому турі переміг представника від "Слуги народу" Дмитра Шевчика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Високопосадовця Держгеокадастру знайшли застреленим у власному домі

Реакція однопартійців

Костянтина Павлова вбили, переконані однопартійці. Серед таких – нардеп Ілля Ківа. У соцмережі попередив: якщо його знайдуть мертвим і списуватимуть на самогубство, аби в це не вірили.

Реакція президента

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв тримати на особистому контролі справу про загибель Костянтина Павлова. І вже завтра заслухає доповідь керівників правоохоронних органів щодо перших результатів розслідування обставин смерті міського голови.

"Конкретну та перевірену інформацію матимемо після проведення експертиз та перших кроків слідства. Триматиму цю справу під особистим контролем і наполягаю на регулярних звітах правоохоронців перед громадою Кривого Рогу. Щирі співчуття рідним і близьким Костянтина Павлова", - написав у соцмережі Володимир Зеленський.

Зазначимо, що Кривий Ріг - це рідне місто президента України.

Першим про загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова повідомив місцевий блогер Олексій Таймурзін о 16:42. Згодом інформацію про загибель свого однопартійця у Facebook підтвердив також нардеп від ОПЗЖ Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Загадкова загибель мера Кривого Рогу: що каже поліція, чим був відомий та реакція президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі