понеділок, 21 березня 2022 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"За порожні полиці із цукром будуть питання", - у Росії хочуть скасувати вибори, щоб заощадити гроші

"За порожні полиці із цукром будуть питання", - у Росії хочуть скасувати вибори, щоб заощадити гроші
У Росії хочуть скасувати вибори, щоб зекономити гроші. Фото: bbc.com

У Росії хочуть скасувати вибори губернаторів, щоб заощадити гроші.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсантъ" із посиланням на співрозмовників в адміністрації президента.

На вибори потрібно витратити чималу суму. Оскільки економічна ситуація Росії дещо змінилася, зокрема через повномасштабне вторгнення в Україну і низку санкцій, вибори можуть скасувати.

В адміністрації президента додають, що за нових умов губернаторам важче працювати зі спонсорами та вести виборчі кампанії, які мають на меті соціально-економічні обіцянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Британії Джонсон зібрався до Києва - ЗМІ

Також кажуть, у відмови від прямих виборів є і соціологічні резони. Нібито через війну в Україні рейтинги президента РФ Володимира Путіна зросли, а от "за порожні полиці із цукром питання будуть до губернаторів".

В адміністрації Путіна припускають, що регіонам нададуть можливість змінити законодавство та відновити голосування щодо кандидатури голови в законодавчих зборах. Менш імовірним сценарієм може бути перенесення регіональних виборів рішенням центрвиборчкому.

Франція заморозила активи центробанку Росії. Загальна сума російського капіталу становить €22 млрд і рахунки приватних осіб із Росії на €50 млрд. Також заморозили нерухомість загальною на €500 млн. Вона належала приблизно 30 громадянам РФ, які потрапили під санкції.

Зараз ви читаєте новину «"За порожні полиці із цукром будуть питання", - у Росії хочуть скасувати вибори, щоб заощадити гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі