вівторок, 21 лютого 2012 10:21

За контрабанду золота і срібла з чоловіка здерли півмільйона гривень на Закарпатті

За контрабанду золота і срібла з чоловіка здерли півмільйона гривень на Закарпатті

Ужгородський міськрайонний суд наклав штраф на пасажира мікроавтобусу, що їхав з Італії. За приховане золото і срібло чоловік змушений буде заплатити півмільйона гривень.

Випадок стався на початку лютого. Тоді митники й прикордонники у пункті пропуску "Тиса" затримали мікроавтобус, у салоні котрого були приховані посуд зі срібла та брухт із золота. Раритетні срібні ложки, виделки, чаші, підноси вагою 15 кілограмів лежали у валізі під одним із пасажирських сидінь, а мішечок із 1,3 кг золота – у схованці за панеллю приладів. Контрабанду правоохоронці вилучили. А на українця, котрому належала контрабанда, подали до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На митниці спіймали заробітчан з Італії із контрабандою золота й срібла

"Суд наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості прихованих від митного контролю ювелірних виробів, годинників та посуду зі срібла, - розповіла прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська. - За оцінкою експерта, вартість конфіскованих предметів становить 428 тисяч гривень. Крім того, вилучено й сам транспортний засіб вартістю майже 88 тисяч гривень".

Зараз ви читаєте новину «За контрабанду золота і срібла з чоловіка здерли півмільйона гривень на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі