середа, 05 березня 2014 10:18

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

За добу прикордонники не пустили в Україну 337 "підозрілих" росіян

За добу прикордонники не пустили в Україну 337 "підозрілих" росіян
Фото: tsn.ua

Прикордонники за минулу добу не пропустили в Україну 337 громадян Російської Федерації, чотирьом з них заборонений в'їзд в Україну. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Служба також детально описує затримання одного з громадян Росії, який прямував у Крим для участі в заходах дестабілізаційного характеру.

Чоловіка спортивної статури з татуюванням "ВДВ" прикордонники затримали сьогодні вночі під час оформлення потяга "Москва - Сімферополь" в залізничному пункті пропуску "Харків-Пасажирський". У росіянина виявили камуфляжну форму і армійські черевики. Зі слів чоловіка, він прямував до родичів у Миколаїв.

Про чоловіка прикордонники повідомили співробітникам СБУ.

В ході проведення фільтраційних заходів у росіянина був виявлений військовий квиток командира відділення підрозділу спеціального призначення військово-десантних військ Російської Федерації. Також згодом в мобільному телефоні було виявлено текстове повідомлення "Поїхав до Криму, звідти на фронт воювати, якщо що я хворий".

Як раніше повідомлялося, з метою недопущення в'їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, в пунктах пропуску для автомобільного сполучення та місцевих пунктах пропуску проводиться посилений прикордонний контроль і відповідні заходи.

У разі виявлення осіб, які надали неправдиві відомості про мету запланованого перебування в Україні, слідують для участі в різного роду масових заходах, а також причетні до участі у заходах із дестабілізації обстановки в Україні та інших підривних акціях, прикордонники забороняють в'їзд в Україну.

Зараз ви читаєте новину «За добу прикордонники не пустили в Україну 337 "підозрілих" росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі