середа, 31 серпня 2022 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

З Чорного моря на Україну націлено 20 російських ракет – Одеська ОВА

З Чорного моря на Україну націлено 20 російських ракет – Одеська ОВА
На 31 серпня у Чорному морі перебувають на бойовому чергуванні три ворожих ракетоносії. Фото: armyinform.com.ua

На 31 серпня у Чорному морі перебувають на бойовому чергуванні три ворожі ракетоносії.

На бортах загалом є 20 крилатих ракет, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

За його словами, ракет у росіян ще достатньо. А незначне зменшення кількості ракетних атак – результат проблем в логістичних ланцюгах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний обстріл Харкова: перші подробиці про жертв і руйнування

"Це стосується і боєприпасів, і ракет. На жаль, їх ще достатньо. Але вже спостерігаємо певний дефіцит. Успішні дії наших ЗСУ завдали клопоту Росії. В тактиці ворога навряд щось змінилося. Країна – терорист і надалі нищитиме інфраструктуру і людей, щоб примусити нас до капітуляції. Але капітуляції не буде, буде перемога і мир", – сказав Братчук.

Він також сподівається, що "оксамитовий сезон у Криму, який перетворюється на бавовняний", скоро досягне й інших регіонів, які нині під окупацією.

"У нас є відповідні напрямки по лінії фронту на суходолі та на морі", – заявив Братчук.

Ефективність і здатність до маневрування кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації серйозно знижені. Тепер флот використовується лише як оборонна сила. Але його утримання у відкритому морі "серйозно обмежує можливості російської кампанії" на півдні України. Про це заявив західний дипломат у Politico.

Російська Федерація зі своїх баз у Сирії змогла перекинути до Чорного моря ракети для комплексу С-300 через Босфор, оминувши обмеження Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «З Чорного моря на Україну націлено 20 російських ракет – Одеська ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі