середа, 31 серпня 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний обстріл Харкова: перші подробиці про жертв і руйнування
13

Минулої ночі ворог продовжив обстріли Харкова. З реактивної системи залпового вогню "Смерч" окупанти обстріляли Новобаварський район. Пошкоджено дорожнє покриття, вибито шибки в будинках.

Близько опівночі з російського міста Бєлгород у напрямку Харкова випустили три ракети, повідомив 31 серпня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Одна ракета вибухнула на території РФ, ще одна – у повітрі над територією Шевченківського району Харкова. Остання ракета влучила поряд із закладом освіти в Київському районі. Пошкоджені житлові будинки й офісні приміщення, сталися пожежі. Поранені 81-річна й 71-річна жінки", – зазначив він.

Наслідки нічного ракетного удару по Київському району Харкова
Фото: ДСНС
Наслідки нічного ракетного удару по Київському району Харкова
Наслідки нічного ракетного удару по Київському району Харкова
Наслідки нічного ракетного удару по Київському району Харкова
Наслідки нічного ракетного удару по Київському району Харкова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харкові пряме потрапляння ракети окупантів в житловий будинок: є постраждалі

Учора ввечері росіяни також обстріляли селище Золочів Богодухівського району. В області впродовж доби з пораненнями госпіталізована одна людина. Ворог обстрілював населені пункти Харківського району, там зруйновані житлові будинки й господарчі споруди.

"Учора близько 10:00 агресор масовано обстріляв центр Харкова попередньо з САУ "Піон". Пошкоджені житлові будинки, місця відпочинку, автомобілі, сталося кілька пожеж. Унаслідок цього обстрілу загинуло чотири людини, постраждали 14 мирних мешканців, зокрема 6-річна дитина. Загалом госпіталізували з пораненнями восьмеро дорослих", – додав Синєгубов.

Харків був однією з головних цілей росіян із перших днів повномасштабного вторгнення. Не зумівши взяти місто, загарбники перейшли до тактики терору – у перші тижні агресії обстрілювали місто з літаків, скидали на нього бомби, били з артилерійських установок. Найбільше руйнувань завдали спальному району Північна Салтівка.

В останні тижні російські терористи обстрілюють місто практично щодня. Б'ють із реактивної артилерії по цивільній інфраструктурі та житлових будинках. Також окупанти гатять і по інших населених пунктах Харківської області. Через це влада може оголосити обов'язкову евакуацію з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний обстріл Харкова: перші подробиці про жертв і руйнування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі