вівторок, 08 листопада 2011 14:06

З церкви на Полтавщині покрали хрести та ікони

З церкви на Полтавщині покрали хрести та ікони

У селі Степанівка Семенівського району Полтавської області з церкви Свято-Архидиякона Стефана, Московського патріархату, вкрали два хрести та сім старовинних ікон разом з вишитими рушниками.

"Останнього разу ікони бачили 30 жовтня, як правили у церкві, - розповіла Олександра Довганинець, 28 років, дружина священика. - А коли приїхали 5 листопада, то помітили, що пропали чотири великих ікони з дерева і ще три менших, а також два дерев'яних хрести з престолу. У міліції нам сказали, що замок у дверях не зламаний, значить, відкрили. Підібрали ключі або відмичку".

Зловмисники винесли тільки старовинні речі. На престолі храму залишилися лежати позолочений хрест, чаша, Євангеліє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжник загубив у банку китайський годинник

"Ікони були великі дуже і красиві, - розказала 53-річна Любов Панченко, начальник місцевого поштового відділення. - Це вже не перший раз крадуть. Ще при попередньому батюшці церкву двічі грабували"

Настоятель храму, 28-річний отець Михайло, мешкає у селі Оболонь Семенівського району. На службу в Степанівку їздить уже 9 років.

Правоохоронці з Семенівського райвідділу міліції кажуть: якщо грабіжників спіймають, їх можуть ув'язнити на термін від трьох до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині садист неодноразово бив та грабував сусіда-пенсіонера

"Учора, 6 листопада, на Тростянецькій трасі на Вінничині працівники дорожньо-постової служби затримали автомобіль ВАЗ-2101, - розповів Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. - У салоні знайшли старовинні ікони. Двоє чоловіків, 23 і 24 років, ще з лютого займалися крадіжками з церков у різних областях України. Зараз перевіряємо, чи це не вони пограбували й церкву у Степанівці".

Зараз ви читаєте новину «З церкви на Полтавщині покрали хрести та ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі