вівторок, 24 травня 2011 16:06

Вулкан Грімсвотн Україні не загрожує

Вулкан Грімсвотн Україні не загрожує

В Україні найближчим часом не чекають на хмари попелу з вулкана Грімсвотн, загроза потрапляння в повітряний простір зберігається для Великобританії, повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Ця хмара загрожує поки що максимум Великобританії. Подальшого поширення поки що чекати не слід. Тобто, найближчим часом, думаю, мінімум днів 10, ніяких особливих ускладнень на території України не виникне", - сказав Кульбіда у вівторок.

У той же час він нагадав про випадок з вулканом Ейяфьядлайокудль, зазначивши, що того разу виникли ускладнення з авіаційним рухом.

"Потрібно пам'ятати випадок з вулканічним попелом попереднього вулкана в Ісландії. Зрозуміло, що ускладнення можуть виникнути в інших країнах, і це все буде відображатися на авіаційному русі в Україні", - підкреслив синоптик.

"Крім якихось проблем з авіарухом, я думаю, інших проблем очікувати в Україні не слід", - підсумував Кульбіда.

Як повідомлялося, 21 травня почалося найпотужніший за останні 100 років виверження вулкана Грімсвотн.

Європейська метеорологічна служба раніше попередила, що незабаром до деяких районів Великобританії може дістатися хмара вулканічного попелу з боку Ісландії.

Зараз ви читаєте новину «Вулкан Грімсвотн Україні не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі