пʼятниця, 07 липня 2023 07:51

ЗСУ успішно наступають під Бахмутом: аналітики показали нові карти боїв
5

Збройні сили України успішно наступають на Бахмутському напрямку. Українські військові посилюють тиск на окупантів у районі міста.

Просуваються вперед також на Запорізькому напрямку. Окрім того, ЗСУ провели контратаки біля Сватового і Кремінної. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація у Луганській та Харківській областях

Російські війська 6 липня продовжували наступальні дії в районі Сватового і Кремінної. За даними Генштабу ЗСУ, окупанти намагалися просунутися біля Новоселівського, Новоєгорівки, Кармазинівки та Білогорівки. Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ продовжували атаки в районі Новоселівського та в Серебрянському лісництві на південь від Кремінної.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Луганській та Харківській областях
Ситуація у Луганській та Харківській областях

За даними українських джерел, російські окупанти активно намагаються прорвати оборонні рубежі ЗСУ на Куп'янсько-Лиманському фронті, використовуючи штурмові загони "Шторм-З", укомплектовані колишніми в'язнями.

Один з російських воєнкорів опублікував кадри, на яких нібито знято Центральний військовий округ (ЦВО) в районі Кремінної. Інший російський блогер стверджував, що підрозділи 3-ї гвардійської окремої бригади спеціального призначення РФ завдають ударів по ЗСУ в районі Кремінної.

Російські джерела також стверджували, що 6 липня ЗСУ провели кілька контратак вздовж лінії Сватове ‒ Кремінна. Представник Західної групи військ РФ Сергій Зибінський заявив, що частини 7-го гвардійського мотострілецького полку (11-й армійський корпус, Балтійський флот) та 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ) нібито відбили атаки Сил оборони України під Новоселівським.

У Міноборони РФ розповідали, що частини Центрального угруповання військ нібито відбили атаки ЗСУ приблизно за 16 км на захід від Кремінної в районі Ямполівки та Торського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила 11 "Калібрів": Генштаб уточнив наслідки ворожих ударів

Бойові дії у Донецькій області

З'явилися візуальні докази, які підтверджують просування ЗСУ на південний захід від Бахмута станом на 6 липня. Геолоковані кадри, опубліковані в четвер, показують, як російська артилерія завдає удару по українській бойовій машині піхоти на західній околиці Кліщіївки, що вказує на те, що ЗСУ досягли успіхів у цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Російський "воєнкор" повідомив, що українські війська взяли під контроль кілька лісових масивів на захід від Кліщіївки та посилюють тиск на позиції військ РФ на південний захід від Бахмута.

За даними російських джерел, сама Кліщіївка залишається під контролем військ РФ, а блогери поширили кадри, на яких кілька російських солдатів стверджують, що контролюють селище, а на околицях тривають запеклі бої.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська продовжили контрнаступальні операції на південь і на північ від Бахмута і зайняли нові позиції.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв біля Бахмута
Карта боїв біля Бахмута

За словами речника Східного угрупування військ ЗСУ полковника Сергія Череватого, українські війська зберігають ініціативу навколо Бахмута та відтісняють війська РФ на північному та південному флангах Бахмута.

Війська РФ 6 липня продовжували наземні атаки навколо Бахмута. У Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони відбили атаки російських військ на південний захід від Бахмута в районі Іванівського та Білої Гори, а також на північний захід від Бахмута в районі Берхівки та Богданівки.

Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ атакували на лінії Дубово-Василівка-Богданівка, та у напрямку Оріхово-Василівка. Російські джерела повідомили, що в цьому районі ведуть бої частини російських 331-го гвардійського повітряно-десантного полку (ВДВ) та 200-ї мотострілецької бригади (14-й армійський корпус, Північний флот).

Війська РФ продовжували наземні атаки вздовж лінії Авдіївка ‒ Донецьк. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські сили провели безуспішні наземні атаки в районі Авдіївки, Первомайського, Мар'їнки та Новомихайлівки. Російський блогер стверджував, що війська РФ безуспішно намагалися атакувати південно-західні підступи до Авдіївки та Мар'їнки.

Бойові дії у Запорізькій та Херсонській областях

Українські військові 6 липня вели контрнаступальні дії вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, бійці вели наступальні дії у прикордонному районі Запорізької та Донецької областей та закріпили контроль над своїми новими позиціями.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

Офіційний представник Східного угруповання військ РФ Олег Чехов заявив, що російські частини Східного угруповання військ відбивали атаки ЗСУ на південь від Великої Новосілки. Російські блогери стверджували, що 5 та 6 липня ЗСУ атакували позиції військ РФ у районі Старомайорського та Приютного.

На кадрах із геолокацією, опублікованих 5 липня, видно, що війська РФ, як і раніше, утримують позиції біля Приютного і, ймовірно, контролюють населений пункт.

Сили оборони України 6 липня продовжили контрнаступальні дії у західній частині Запорізької області. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, українські війська вели наступ на Мелітопольському напрямку та закріплювали контроль над новими позиціями.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Херсонській області
Бойові дії у Херсонській області

Представник Східного угруповання військ РФ Олег Чехов заявив, що їхні частини нібито відбили атаку українських військ у районі П'ятихаток.

Російські "воєнкори" продовжують давати суперечливі відомості про характер українських контрнаступальних операцій у західній частині Запорізької області. Один російський блогер стверджував, що ЗСУ намагалися просунутися з П'ятихаток у бік Жереб'янки двома невеликими групами по 15 осіб у кожній.

Інші "воєнкори" стверджували, що великі українські угруповання нібито проводили хвилі безуспішних штурмів Жереб'янки групами до 50 осіб.

Російські "воєнкори" також стверджували, що ЗСУ вели штурми у напрямку Роботиного та просунулися у напрямку Вербового.

Інший російський блогер стверджував, що ЗСУ взагалі не вели активних дій на Запорізькому напрямі за межами району П'ятихатки. Російські "воєнкори" також розповідали, що війська РФ провели контратаки на заході Запорізької області та нібито захопили раніше втрачені позиції в районі Роботиного.

Війська РФ продовжують завдавати ударів по позиціях ЗСУ біля Антонівського мосту на Херсонщині. Джерело, пов'язане з російським БАРС-13, заявило, що російська авіація завдавала ударів по українських районах зосередження біля мосту на західній стороні річки Дніпро.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 7 липня Генеральний штаб Збройних сил України. Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ успішно наступають під Бахмутом: аналітики показали нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі