пʼятниця, 07 липня 2023 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила 11 "Калібрів": Генштаб уточнив наслідки ворожих ударів

Росія випустила 11 "Калібрів": Генштаб уточнив наслідки ворожих ударів
Російські окупанти випустили по Україні 11 "Калібрів". Фото: zn.ua

Минулої доби російські загарбники випустили по Україні 11 крилатих ракет "Калібр".

Сім з них було знищено зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил. Такі уточнені дані вранці 7 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Три ракети влучили по місту Львів та одна ‒ по приватному будинку в Черкаській області.

Внаслідок російських терористичних атак на Львів є семеро загиблих мирних людей. Понад 35 отримали поранення різного ступеня важкості. Пошкоджено та зруйновано понад 35 будинків, більш ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два вищих навчальних заклади та інша цивільна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська наступають на трьох напрямках ‒ ISW

Крім того, ворог завдав 57 авіаційних ударів, чотири з яких ‒ іранськими ударними БпЛА типу Shahed. Усі чотири дрони-камікадзе було знищено українською ППО. Окупанти також здійснили 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, російська армія обстрілювала мирні населені пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Авіація сил оборони України за минулу добу завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу противника та одного ‒ по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника. Вдарили також по складу боєприпасів, шести артилерійських засобів на вогневих позиціях та трьох станціях радіоелектронної боротьби окупантів.

Сили оборони України продовжують наступальні дії південніше і північніше міста Бахмут на Донеччині, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також українські воїни продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила 11 "Калібрів": Генштаб уточнив наслідки ворожих ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі