субота, 20 січня 2024 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили близько сотні ворожих атак - свіжі дані Генштабу

ЗСУ відбили близько сотні ворожих атак - свіжі дані Генштабу
Українські війська відбивають атаки РФ на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 103 бойових зіткнення. Українські війська відбили близько сотні ворожих атак.

Найактивніше російські загарбники атакували в районах Лиману, Куп'янська, Авдіївки та Мар'їнки. Про це вранці 20 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Авіаційних ударів зазнали Авдіївка, Орлівка та Новомихайлівка Донецької області. Під артилерійським вогнем противника було понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українськими захисниками відбито 12 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 10 атак окупантів біля Тернів, Ямполівки, Верхньокам'янського Донецької області та ще 15 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі атакувала Україну дронами - у ЗСУ повідомили деталі

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки противника поблизу Іванівського, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 14 атак загарбників в районі Авдіївки та ще 19 атак південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Мар'їнському напрямку українські війська продовжують стримувати ворога біля Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 12 атак. На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили атаку ворога південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські оборонці відбили три атаки противника західніше Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 10 безуспішних штурмів позицій наших військ. Водночас, українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по одному району зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили чотири артилерійських засоби РФ.

Російські загарбники, ймовірно, віддадуть перевагу локальним наступальним операціям на всій лінії фронту в Україні. Таким чином війська РФ намагатимуться змусити ЗСУ використовувати резерви для оборонних дій. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, ЗСУ ризикують витратити ресурси, які командування планувало зберегти для своїх власних контрнаступальних операцій у спробах зупинити російські атаки.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили близько сотні ворожих атак - свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі