субота, 29 липня 2023 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ оперативно відреагують на провокації РФ у Чорному морі – Гуменюк

ЗСУ оперативно відреагують на провокації РФ у Чорному морі – Гуменюк
Україна готова до того, що Росія може провести операцію "під чужим прапором" у Чорному морі, запевнила спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Фото: РБК-Україна

Україна готова до того, що Росія може провести операцію "під чужим прапором" у Чорному морі.

ЗСУ оперативно відреагують на такі дії викриттям. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Ми відстежуємо всі ці повідомлення, всю цю логіку розвитку подій і готові до того, що можуть бути провокації. З нашого боку буде абсолютно зрозуміле їх викриття", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ планує організувати теракт у Брянській області, щоб звинуватити Україну

За її словами, росіяни вже давно готували підґрунтя для звинувачення України. Наприклад, за часів дії "зернової угоди" ворог звинувачував українські Сили оборони у використанні зернового коридору задля того, аби спрямовували нібито дрони на їхні кораблі.

"Нещодавня інформація про те, що один із кораблів чорноморського флоту був атакований невідомими дронами також була спрямована на те, щоб підігрівати таке попереднє підґрунтя для майбутніх атак", – додала Гуменюк.

Росія у Чорному морі готує операцію "під чужим прапором".

Це може бути атака іноземного судна, у якій Кремль звинуватить Україну або ж удар із палуби самого судна, яке нібито йтиме під іноземним прапором, заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Саме так російські війська роблять і на тимчасово захоплених територіях.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ оперативно відреагують на провокації РФ у Чорному морі – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі