пʼятниця, 31 травня 2024 22:24

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ обстріляли російський порт "Кавказ": з'явились супутникові фото наслідків

ЗСУ обстріляли російський порт "Кавказ": з'явились супутникові фото наслідків
Українці обстріляли порт "Кавказ" на півдні РФ. Фото: Укрінформ

Сили оборони України уразили нафтові термінали порту "Кавказ".

Журналісти порівняли супутникові знімки за 30 та 31 травня й зафіксували ушкодження частини нафтового термінала, пише проєкт "Схеми" з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Також на фото видно, що росіяни прибрали великі судна з акваторії порту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Краснодарському краї після атаки дронів загорілася нафтобаза

Порт "Кавказ" розташований в Краснодарському краї РФ біля Керчі. За вантажообігом - п'ятий у рф та другий у Чорноморсько-Азовському басейні після Новоросійська.

"Нафтобаза в порту "Кавказ" відіграє важливу роль у постачанні Росією палива на окуповані нею території - Крим, а також окремі райони Херсонської, Запорізької та Донецької областей", - йдеться в публікації.

Сили оборони України завдали чергових влучних ударів по терміналах у Краснодарському краї РФ.

Ударна група угруповання сил і засобів Військово-морських сил ЗСУ уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ" вночі проти 31 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Ураження по нафтовому терміналу в районі порту "Кавказ" було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ обстріляли російський порт "Кавказ": з'явились супутникові фото наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі