пʼятниця, 13 січня 2023 11:21

Вступ України до ЄС обговорять на саміті в Києві ‒ Кулеба

Вступ України до ЄС обговорять на саміті в Києві ‒ Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про переговори щодо вступу України до ЄС. Фото: denik.cz

Однією з основних тем майбутнього саміту Україна ‒ ЄС будуть попередні переговори щодо вступу нашої країни до Євросоюзу.

Зустріч запланована на 3 лютого у Києві, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю чеському виданню Denіk.

"3 лютого відбудеться черговий саміт Україна-ЄС, однією з ключових тем якого стануть попередні переговори щодо членства нашої країни в Європейському Союзі", ‒ сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я почув упевненість" – президент про інтеграцію в ЄС

За його словами, Україна у нинішній історичний період готова до змін та роботи, щоб пришвидшити євроінтеграцію. Однак, рішення про вступ України до ЄС залежить від політичної волі всіх членів спільноти.

"Сьогодні Україна робить усе, щоб у короткий термін стати членом ЄС. У нас є всі необхідні передумови та потенціал, а також політична воля для якнайшвидшого виконання всіх рекомендацій Єврокомісії. Водночас членство України в ЄС залежить від спільного політичного рішення всіх країн об'єднаної Європи та від тих переваг, які ми пропонуємо європейській спільноті", ‒ наголосив Кулеба.

Україна цього року має розпочати переговори про членство у Європейському Союзі. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Торік 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України до ЄС обговорять на саміті в Києві ‒ Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі