вівторок, 15 березня 2022 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог змістив зусилля на зону ООС, Маріуполь і Миколаїв - Арестович

Ворог змістив зусилля на зону ООС, Маріуполь і Миколаїв - Арестович
Ворог застосовуватиме ракетні удари - з "Іскандерів" чи крилатих ракет з російських літаків, заявив Олексій Арестович. Фото: "Слово і діло"

Основними напрямками ведення бойових дій залишаються зона Операції об'єднаних сил, міста Маріуполь та Миколаїв. Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович на брифінгу.

"Ворог основні зусилля змістив на зону ООС, Маруіполь та місто Миколаїв. Київ, Суми,Чернігів, Харків стали в оборону і ведуть місцеві дії тактичного значення, які не впливають на зростання рівня загроз. Десь третю добу противник намагається не застосовувати свою авіацію по Києву, Харкову, Сумам, Миколаєву або застосовує обмежено", - сказав Арестович.

Росія зібрала навколо нас 500 літаків, але російська аівація не здатна проводити складні повітряні операції, наголосив радник голови ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гуманітарні коридори де-не-де почали працювати" - чим важливий четвертий раунд переговорів із РФ

"Для цього потрібно багато років навчання і багато грошей. Цього у них немає. Повітряні удари були по один-два літака, максимум по чотири-шість літаків. 83 літаки ЗСУ вже збили. Ворог застосував 120 літаків і половини із них немає. Єдиний район, де Росія зосереджує свої удари - це зона ООС і Маріуполь. Але ми застосовуємо заходи, щоб полегшити ситуацію повітряного впливу. Наші ППО, яким військові експерти давали три години, 20 добу збивають російські літальні апарати. Якщо нам допоможуть із новітньою технікою, ворогові стане ще гірше", - сказав Арестович.

Ворог застосовуватиме ракетні удари - з "Іскандерів" чи крилатих ракет з російських літаків, заявив радник голови ОП.

"Наші оборонні сили працюють. Ми вправно збиваємо достатню частину цих ракет", - наголосив Арестович.

Україна вийде на мирову угоду не пізніше травня. Так вважає радник глави Офісу президента Олексій Арестович. "Це може статися і набагато швидше. Я беру крайній термін. Зараз - "виделка". Може бути протягом тижня-двох мирова угода з виведенням військ. Або спроба (з боку Росії - ред) нашкребти сирійців і кинути на другий раунд", - спрогнозував Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Ворог змістив зусилля на зону ООС, Маріуполь і Миколаїв - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі