четвер, 17 жовтня 2024 16:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог здійснює атаки на всіх напрямках сходу та півдня України - оновлені дані Генштабу

Ворог здійснює атаки на всіх напрямках сходу та півдня України - оновлені дані Генштабу
Ворог здійснює атаки на всіх напрямках сходу та півдня України - оновлені дані Генштабу. Фото: zib.com.ua

Станом на 17 жовтня на фронті відбулося 120 бойових зіткнень з ворогом.

Російські загарбники найактивніше атакують на Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окупанти завдають ударів КАБАми, та здійснюють атаки майже на всіх напрямках сходу та півдня України, йдеться в повідомленні.

Ворог продовжує застосовувати артилерію та авіацію по території Чернігівської та Сумської областей. Від ворожих обстрілів страждають райони населених пунктів, таких як Безсалівка, Бачівськ, Ситне, Високе, Краснопілля, Вовківка, Гірськ, Бучки, Вільна Слобода, Миропілля, Покровка, Шалигіне, Малушине, Грем'яч, Блешня, Олександрівка. Крім того, ворог ударив авіацією в районі Миропілля, скинувши дві керовані авіабомби.

Генштаб інформує, що росіяни завдали чотири авіаудари по території Курської області РФ, застосувавши десять КАБів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ 14 разів атакували райони зосередження окупантів та станції управління дронами

На Харківському напрямку сьогодні відбулося три бойових зіткнення. Українські війська відбили атаки ворога у районах Вовчанська та Стариці. Також ворог завдав двох авіаударів у районі Писарівки та Старого Салтова, скинувши чотири КАБ.

На Куп'янському напрямку дев'ять штурмових дій загарбників відбиті воїнами ЗСУ поблизу Голубівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Надії. У районах Джерельного та Лозової точиться ще три боєзіткнення.

На Лиманському напрямку ворог атакує біля Греківки, Дружелюбівки, Катеринівки, Новомихайлівки, Новосадового, Невського, Торського, Серебрянки та Білогорівки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 16 боєзіткнень, з яких шість тривають досі.

На Сіверському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Зазнали ударів КАБами Сіверськ та Званівка. Тривають бої в районах Григорівки, Міньківки, Часового Яру та Іванівського на Краматорському напрямку, де противник намагається просуватись на позиції ураїнських захисників.

На Торецькому напрямку противник шість разів атакував позиції українських військ. На даний час бої тривають поблизу Торецька, Неліпівки та Щербанівки.

На Покровському напрямку. В районах населених пунктів Суха Балка, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Селидове - точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 23 спроби штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку найкритичніша ситуація, триває десять боєзіткнень в районах Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Антонівки, Костянтинівки, та Водяного. Ще 22 ворожих штурми в районах Зоряного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки вже відбито нашими захисниками.

На Времівському напрямку було відбито п'ять штурмових дій противника поблизу Богоявленки, один ворожий штурм продовжується.

На Оріхівському напрямку загарбники застосовують авіацію в районі Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили одну атаку ворога.

Генштаб закликає підтримувати Сили оборони України.

Генштаб України підтвердив, що 7 жовтня 2024 року була атака по Феодосійському морському нафтовому терміналу в окупованому Росією Криму.

Раніше цей термінал був обстріляний українськими безпілотними літальними апаратами у березні 2024 року.

Удари, нанесені 2024 року, також були спрямовані на системи протиповітряної оборони, аеродроми, командні центри, військово-морські об'єкти, об'єкти логістики та Кримський міст.

Зараз ви читаєте новину «Ворог здійснює атаки на всіх напрямках сходу та півдня України - оновлені дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі