понеділок, 31 липня 2023 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Зросла кількість жертв унаслідок атаки РФ на Кривий Ріг
10

Дві людини загинули унаслідок атаки російських терористів по Кривому Рогу 31 липня.

Ще 20 осіб постраждали, повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Близько пʼяти-семи людей знаходяться під завалами, їх намагаються врятувати. Зокрема вдалося врятувати дитину 2013 року народження", – уточнили в ДСНС.

Омбудсмен Дмитро Лубінець показав наслідки влучання російської ракети у дев'ятиповерхівку.

"Ракетний терор продовжується. Кривий Ріг. Росія вчергове поцілила двома ракетами по людях і їх домівках. Зруйнована частина дев'ятиповерхового житлового будинку та будівля навчального закладу. Країна-терористка вбиває і травмує українців і вдень, і вночі, вчиняючи ракетний терор. Руйнує будинки і життя. Цинічне вбивство цивільних людей – це злочин, за який Росія має понести справедливе покарання", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Терор нас не злякає і не зламає": Зеленський висловився про обстріл Кривого Рогу

Ракетний удар по Кривому Рогу
Фото: ДСНС
Ракетний удар по Кривому Рогу
Ракетний удар по Кривому Рогу
Ракетний удар по Кривому Рогу
Ракетний удар по Кривому Рогу

Станом на 10:15 за медичною допомогою звернулося 10 мешканців. Всі відповідні служби працюють на місці, додав Лубінець.

У дев'ятиповерховому житловому будинку на чотири під'їзди відбулося руйнування з четвертого по дев'ятий поверхи у межах першого під'їзду, з послідуючим загоранням квартири на рівні четвертого поверху на площі близько 70 м кв. Наразі пожежа локалізована, додали в ДСНС.

"Проводиться гасіння осередків пожежі із залученням колінчатого підйомника, здійснюється поквартирний обхід, проводиться евакуація населення, уточнюється масштаб руйнування. Встановлений намет для надання психологічної допомоги людям. Також відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де сталося руйнування з другого по четвертий поверхи. Постраждало три особи", – звітують рятувальники.

Російські окупанти обстріляли Кривий Ріг. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що окупанти вдарили по місту двома ракетами.

Одна ракета поцілила у навчальний заклад. Інша у багатоповерхівку. Спершу відомо було про одного загиблого. Під завалами можуть бути люди.

Зараз ви читаєте новину «Зросла кількість жертв унаслідок атаки РФ на Кривий Ріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі