вівторок, 16 січня 2024 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зросла активність ворога на деяких ділянках фронту - свіжі дані Генштабу

Зросла активність ворога на деяких ділянках фронту - свіжі дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом відбулося 94 бойових зіткнень.

Зросла кількість ворожих атак, зокрема, на Лиманському напрямку. Активно загарбники також атакують в районах Авдіївки та Мар'їнки. Про це вранці 16 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу ворог завдав одного ракетного та 68 авіаційних ударів, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 15 населених пунктів. Під артилерійським вогнем противника опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили дві атаки ворога біля Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку відбито 13 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 19 - в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам'янського, Веселого Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Битимемося лопатами": Кулеба розповів про наслідки зменшення військової допомоги Україні

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили сім атак противника неподалік Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 18 атак загарбників в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак - біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Мар'їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 12 атак. На Шахтарському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив один безуспішний штурм позицій наших військ. Водночас, українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - зазначають у Генштабі.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, вісім артилерійських засобів, один засіб ППО та дві радіолокаційні станції противника.

Російські окупанти мають на меті взяти під контроль село Новомихайлівка у Донецькій області. Такий новий наказ вони отримали від свого командування, повідомив спікер Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, росіяни зараз найбільш активні на Мар'їнському та Авдіївському напрямках. Зокрема, намагаються оточити Авдіївку.

Зараз ви читаєте новину «Зросла активність ворога на деяких ділянках фронту - свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі