пʼятниця, 27 січня 2023 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог збільшив використання авіації та обстрілював цивільну інфраструктуру

Ворог збільшив використання авіації та обстрілював цивільну інфраструктуру
27 січня російські терористи обстріляли Херсон та інші населені пункти в області. Загинули дві жінки, щонайменше п'ять цивільних отримали поранення, повідомляла прокуратура. Фото: kherson.gp.gov.ua

Ворог збільшив застосування авіації на всіх напрямках.

Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру, загинули люди. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав 24 авіаційних і сім ракетних ударів. Також здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок ударів Російської Федерації по цивільній інфраструктурі Кіндрашівки у Харківської області, Часового Яра в Донецької, селища Камишани і Херсона загинули і отримали поранення цивільні.

"Пошкоджено будівлі обласної цивільної інфекційної лікарні в Херсоні", – пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "приземлили" ворожий Мі-24 на Бахмутському напрямку

Ворог продовжує наступальні дії на чотирьох напрямках.

"Не зважаючи на значні втрати, з метою покращити тактичне положення противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках", – повідомляють.

На Куп'янському, Запорізькому і Херсонському російські окупанти обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка – без змін. Наступальних угруповань противника не виявлено.

Авіація Сил оборони України завдала сім ударів по районах зосередження окупантів, а також удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи зенітних ракетних військ збили російський Су-25 і вертоліт Мі-8.

А підрозділи ракетних військ та артилерії уразили два райони зосередження живої сили загарбників.

Російські окупанти обстріляли Херсонську область 38 разів. Атакували з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та ударних безпілотників. Пошкодили житлові будинки у Херсоні.

Сили оборони України відбили ворожі атаки на Луганщині і Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Ворог збільшив використання авіації та обстрілював цивільну інфраструктуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі