четвер, 04 травня 2023 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог у відчаї: у ЗСУ зробили заяву про "червону межу"

Ворог у відчаї: у ЗСУ зробили заяву про "червону межу"
Попри зменшення кількості російських ракетоносіїв в Чорному морі, загроза ударів залишається високою, наголосила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Фото: РБК-Україна

Попри зменшення кількості російських ракетоносіїв в Чорному морі, загроза ударів залишається високою.

Через відчай Росія може почати застосовувати стратегічний запас. Про це в ефірі телемарафону сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Наразі на бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються два російських надводних ракетоносії. Їх загальний залп становить до 16 ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль різко змінив риторику щодо ракетних обстрілів України: у чому причина

Як зазначила Гуменюк, загроза ракетного удару й надалі залишається високою, оскільки ворог у відчаї може "переступити червону межу".

"16 високоточних ракет можуть бути застосовані по Україні. Бачимо, що ворог доведений до відчаю і може переступити ту червону межу, за якою починається стратегічний запас ракет, який не варто чіпати", – пояснила речниця.

9 травня, як і в будь-який інший день слід уважно ставитись до сигналів повітряної тривоги.

Кожен день в Україні – це день потенційної небезпеки ракетних ударів з боку держави-агресора, заявив у коментарі для ТСН.ua речник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Подібні дати можуть бути використані агресором для різного роду провокацій. Як по відношенню до України, так і по відношенню до власного цивільного населення, сказав Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Ворог у відчаї: у ЗСУ зробили заяву про "червону межу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі