пʼятниця, 08 березня 2024 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог атакує біля Авдіївки, Красногорівки та Новомихайлівки - нові дані Генштабу

Ворог атакує біля Авдіївки, Красногорівки та Новомихайлівки - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають атаки РФ на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районі Авдіївки.

Ворог також намагається прорвати українську оборону біля Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Про це вранці 8 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень. Ворог завдав чотирьох ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 22 населених пункти. Під артилерійським вогнем ворога були понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна може зупинити Путіна" - промова Байдена перед Конгресом

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог здійснив дві атаки в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, намагаючись покращити своє тактичне положення. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 13 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Терни, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито шість атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 23 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Орлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Красногорівки, Новомихайлівки Донецької області, де загарбники 27 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ЗСУ відбили дві атаки противника в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби, противник здійснив три безуспішні штурмові дії. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу, двох засобах протиповітряної оборони. А також по станції радіоелектронної боротьби та складу пально-мастильних матеріалів противника.

Російські загарбники ввечері 7 березня атакували Куп'янськ, що на Харківщині, з реактивних систем залпового вогню. Загинули двоє людей.

Окрім того, ворог вдарив по місту Чугуїв. Там поранення отримали 17-річний хлопець та 37-річний чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Ворог атакує біля Авдіївки, Красногорівки та Новомихайлівки - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі