пʼятниця, 04 серпня 2023 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог акцентує увагу на Херсонщині: назвали цілі росіян

Ворог акцентує увагу на Херсонщині: назвали цілі росіян
Вночі РФ влучила у Херсоні в господарську будівлю патологоанатомічного відділення однієї із лікарень. Фото: t.me/hueviyherson

Росіяни продовжують тероризувати правий берег Херсонщини.

Окупанти хаотично обстрілюють обласний центр, заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог акцентує увагу на Херсонщині. Правобережна Херсонщина, як правило, потерпає від утисків росіян, бо вони не мають інших успіхів. Вони обстрілюють зараз, зосереджуючись на скупченні людей. Знаходять людні місця: супермаркет, бібліотека, лікарня. Ці об'єкти останніми днями під щільною атакою ворога. Якщо раніше це були просто килимові обстріли міста, зараз обираються пункти, де найімовірніше за все можуть бути люди", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбили молодого лікаря у перший робочий день

Це черговий прояв тероризму РФ, пояснила Гуменюк.

"Ворог тисне на місцеве населення, щоб зупинити Сили оборони. Це в них уже стала тактика. Але Збройні сили України це не зупиняє. Місцевим мешканцям дякуємо за розуміння і за те, що переходите до укриття", – наголосила речниця ОК "Південь".

За минулу добу противник здійснив 53 обстріли області, випустивши 241 снаряд з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. По місту Херсон ворог випустив 42 снаряди.

2 серпня близько 18:00 російська армія обстріляла Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Олеся Гончара. Влучили в один із відділів на третьому поверсі.

Окупанти 1 серпня обстріляли житлові квартали Херсона. Ворожі снаряди поцілили й в один із медзакладів міста. Російська армія вбила херсонського лікаря. Смертельні поранення отримав ЛОР, травмовано медсестру. Також через обстріли пошкоджено відділення хірургії.

Зараз ви читаєте новину «Ворог акцентує увагу на Херсонщині: назвали цілі росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі