середа, 16 березня 2022 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Волонтерка Тайра разом з водієм "швидкої" потрапила в засідку окупантів

Волонтерка Тайра разом з водієм "швидкої" потрапила в засідку окупантів
Тайра разом з водієм "швидкої" потрапили в засідку росіян. Фото: facebook.com/julia.paevska

Волонтерка і парамедик Юлія "Тайра" Паєвська з водієм "швидкої" Сергієм потрапили в полон російських загарбників.

Про це повідомляє депутатка Ірина Геращенко.

"Тактика рашистів абсолютно зрозуміла і передбачувана: вони будуть зараз максимально викрадати цивільних, медиків, керівників місцевих органів влади і вимагати за них викуп - жирних військових, льотчиків, всіх, хто може свідчити про злочини Путіна. Так рашисти діяли завжди. Це терористи, це сомалійські пірати, яким надто довго сходили з рук їх злочини", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбили волонтера Кононова прямо в інвалідному візку

Про те, що Тайру взяли в полон, також повідомили волонтерки Наталя Воронкова та екснардепка Оксана Корчинська.

"Вона вісім років рятувала життя мирних мешканців, в тому числі дітей та поранених військових. Вимагаємо звільнення", - написала у Facebook Воронкова.

Корчинська повідомила, що Паєвська потрапила до рук російських загарбників близько 16:00 в Маріуполі.

"Останні дні в Маріуполі Тайра рятувала наших цивільних поранених. Сотні, сотні наших українських поранених врятовані завдяки роботі Тайрі і її водію Сергію. Останній зв'язок відбувся о 16:00, коли люди бачили як на районі Тайра виїхала допомагати цивільним пораненими. Її взяли, людина підтвердила, яка була з нею, цивільна", - наголосила Корчинська.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Волонтерка Тайра разом з водієм "швидкої" потрапила в засідку окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі