пʼятниця, 19 вересня 2014 10:48

Військові літаки РФ вторглися в повітряний простір Швеції - ЗМІ

Військові літаки РФ вторглися в повітряний простір Швеції - ЗМІ
Фото: i-business.ru

Два літаки ВПС Російської Федерації 17 вересня могли порушити повітряний простір Швеції, проте на перехоплення були спрямовані винищувачі JAS Gripen.

Як повідомляє Новое время, російські Су-24 вилетіли з Калінінграда.

"Як повідомляє шведське видання Expressen з посиланням на джерело, два російських Су-24 вилетіли з Калінінграда, пролетіли вздовж узбережжя Польщі і рушили на малій висоті в бік шведського острова Еланд в Балтійському морі. Російські літаки залишили шведський авіапростір після того, як на перехоплення були спрямовані винищувачі JAS Gripen", - йдеться в повідомленні.

Уряд Швеції було поінформовано про інцидент. Збройні сили Швеції відмовилися від коментарів до проведення аналізу інциденту.

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес наголосив, що авіаційне вторгнення сталося під час обговорення главою МЗС Швеції Карлом Більдтом та іншими представниками шведської влади питання безпеки в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Військові літаки РФ вторглися в повітряний простір Швеції - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі