пʼятниця, 20 липня 2012 15:29

Вода біля миколаївського курорту забруднена, відпочивальники виходять з моря чорними

Вода біля миколаївського курорту забруднена, відпочивальники виходять з моря чорними
На місці надзвичайної події проводиться обстеження берегової смуги. Фото: novostimira.com.ua

19 липня, о 21:57, до служби цивільного захисту Березанського району від директора однієї з баз відпочинку надійшло повідомлення про появу у воді і на березі узбережжя Чорного моря речовини, схожої на нафтопродукти. Про це повідомляє ТУ МНС в Миколаївській області.

Як вдалося з'ясувати "Новинам-N", йдеться про курорт Коблево. Про це повідомили відпочивальники, які, виходячи з води, виявили на своєму тілі темні плями.

До місця події була направлена оперативна група служби цивільного захисту Березанського району територіального управління МНС в Миколаївській області. Після первинного обстеження берегової смуги та прилеглої акваторії були виявлені на березі і у воді згустки діаметром до 10 см, в'язкого темного кольору, схожого на мазут. За попередніми висновками, загальна довжина забрудненої берегової смуги складає більше 3 км. За даним фактом були проінформовані органи місцевого самоврядування та відповідні служби.

Зараз на місці надзвичайної події проводиться обстеження берегової смуги та прилеглої акваторії для більш точного визначення масштабів події, а також спрямовані сили та засоби аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС України в Миколаївській області для вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної події.

На місці працює оперативна група і комісія у складі представників територіального управління МНС у Миколаївській області, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Миколаївської облдержадміністрації, представники Державної екологічної інспекції в Миколаївській області та представники органів місцевої влади. Фахівці пересувної хіміко-радіологічної лабораторії МНС, а також екологічної інспекції проводять дослідження і аналізи проб води та ґрунту.

Загрози життю та здоров'ю відпочивальників і місцевого населення немає.

 

Зараз ви читаєте новину «Вода біля миколаївського курорту забруднена, відпочивальники виходять з моря чорними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі