четвер, 01 вересня 2022 22:33

Вкрали півтора мільйона: трьом чиновникам порту "Южний" оголосили про підозру в корупції
3

Національне антикорупційне бюро ввечері 1 вересня оголосило про підозру трьом чиновникам морського порту "Южний" - їх підозрюють у заволодінні півтора мільйонами гривень.

Чиновники, попри встановлені законом обмеження в заробітній платі для посадових осіб в період з квітня по серпень 2020 року, нараховували собі зарплату понад норму, повідомляє пресслужба НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянти від військової служби не зможуть працювати на керівних посадах

Поміж підозрюваних - виконуючий обов'язки директора порту, заступник директора і головний бухгалтер (посади вказані на момент скоєння правопорушення).

Загальний збиток від дій чиновників для держави склав понад півтора мільйона гривень. Схему придумав в.о. директора, він же забезпечував її реалізацію в змові з головним бухгалтером. Зарплата нараховувалася попри те, що в період карантинних обмежень з/п чиновників не могла перевищувати 47,2, тисячі гривень.

Оголошення підозри чиновникам "Южного"
Фото: nabu.gov.ua
Оголошення підозри чиновникам "Южного"
Оголошення підозри чиновникам "Южного"

Державне бюро розслідувань в середині серпня розкрило масштабну корупційну схему в Запорізькій області. Чиновники вимагали гроші від бажаючих виїхати на окуповані території, "такса" стартувала від 800 доларів.

30 серпня СБУ та НАБУ провели в Запоріжжі обшуки у місцевих топчиновників у справі про розкрадання гуманітарної допомоги. Виявили багато цікавого, включаючи гроші, кокаїн та незареєстровану зброю.

У Європейському Союзі відзначили високий прогрес України в боротьбі з корупцією, а також в імплементації судової реформи.

Зараз ви читаєте новину «Вкрали півтора мільйона: трьом чиновникам порту "Южний" оголосили про підозру в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі