четвер, 04 листопада 2021 19:01

Вивезли в ліс і гатили кийком: польських поліцейських звинувачують у побитті українця

Вивезли в ліс і гатили кийком: польських поліцейських звинувачують у побитті українця
Інцидент трапився ввечері 16 вересня. Фото: pixabay.com

У Польщі районна прокуратура міста Млава Мазовецького воєводства висунула обвинувачення двом поліцейським у побитті 30-річного українця.

Обвинувачення поліцейським висунули 27 жовтня, заявив прокурор міста Марцін Багінський, передає "Укрінформ". Їм загрожує ув'язнення до трьох років.

"Поліцейські під час виконання службових обов'язків перевищили свої повноваження. Вони безпідставно затримали громадянина України, відвезли його не до відділку поліції, а до лісу. Один з поліцейських застосував щодо нього заходи безпосереднього примусу, зокрема службовий кийок, хоча для цього не було підстав", - зазначив Багінський.

Інцидент трапився ввечері 16 вересня. На одну з вулиць міста викликали наряд поліції, оскільки група осіб порушувала там громадський порядок. Поліцейські спочатку перевірили осіб, а згодом вчинили проти одного з них протиправні дії. Наразі їх тимчасово усунули від виконання службових обов'язків.

У подальшому справу передадуть до суду або закриють за відсутністю складу злочину.

За версією місцевої поліції, наряд, що прибув на виклик, перевірив документи чоловіків, двом із яких виписав штрафи, а одному зробив зауваження. Наступного дня увечері до райвідділу поліції прийшов один із оштрафованих. Він нібито був у стані алкогольного сп'яніння, тому заяву від нього не прийняли. У поліції попросили українця прийти для подачі заяви наступного дня, коли він буде тверезим.

Однак чоловік не пішов до поліції, а звернувся до прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії українця посадили в тюрму за вбивство співвітчизника

23 жовтня в Польщі поліцейська гонитва за українцем завершилася ДТП. Її спровокував інший українець. Поліція намагалася зупинити автобус Renault для огляду. Водій не загальмував. Тож правоохоронці почали переслідування. Їм перешкоджав автомобіль Nissan. Водій виїхав на протилежну смугу, де зіткнувся із Honda. Пасажира останнього доправили до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Вивезли в ліс і гатили кийком: польських поліцейських звинувачують у побитті українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі