четвер, 10 листопада 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Виведення російських військ з Херсону не буде пасткою для ЗСУ ‒ аналітики ISW

Виведення російських військ з Херсону не буде пасткою для ЗСУ ‒ аналітики ISW
Аналітики ISW вважають, що виведення військ РФ з Херсона є наслідком успішних дій ЗСУ. Фото: glavcom.ua

Те, що російські війська відступають з Херсону на лівий берег Дніпра, стало наслідком успішних дій Збройних сил України.

Український контрнаступ на Херсонщині, що розпочався у серпні, був скоординованою кампанією. Про це йдеться в новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, кампанія українських сил на півдні була спрямована на те, щоби змусити російські війська відійти за Дніпро без великих наземних наступів. Ця кампанія мала успіх.

ЗСУ вели постійні атаки на мости через річку Дніпро й завдавали ударів по вузлах постачання та складах боєприпасів росіян. Це зменшувало можливості російських військ щодо постачання угруповання на правому березі. Українські сили поєднували ці удари з обережними успішними наземними атаками по ключових точках, як-от Давидів Брід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва має реальні проблеми зі збройними силами ‒ Байден про відступ з Херсона

Російські джерела стверджують, що виведення військ є наслідком точкових і систематичних українських ударів, які позбавили росіян на правому березі основних артерій постачання. Це поступово виснажило їхню загальну чисельність і можливості.

"Виведення російських військ з правого берега Дніпра навряд чи буде пасткою, щоб заманити українські війська у важкий бій під Херсоном, як припускають деякі українські та західні джерела", ‒ вважають експерти ISW.

Аналітики стверджують, що російське командування намагатиметься уповільнити наступ українських військ, щоб забезпечити впорядкований відхід. Деякі російські сили можуть залишитися, щоб затримати українські війська в Херсоні.

Збройні Сили України у районі населеного пункту Олешки на Херсонщині накрили вогневим ударом колону техніки окупантів під час їхнього відступу.

Українські військові потроху рухаються на півдні – "укріпляємо позиції, крок за кроком". Всі звільнені території є заслугою українських військових, а не жестом доброї волі з боку окупантів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у черговому зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Виведення російських військ з Херсону не буде пасткою для ЗСУ ‒ аналітики ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі