субота, 28 жовтня 2023 10:05

Вітровий армагедон: потужна негода накоїла лиха
8

В Україні панує негода з аномальними поривами штормового вітру.

У Львівській та Рівненській областях у суботу, 28 жовтня, понад 100 населених пунктів залишились без електрики через дощі та сильний вітер, передає Gazeta.ua.

"На Львівщині через потужні опади та пориви вітру без електропостачання залишаються 132 населені пункти, із них 49 - повністю без електрики. Над відновленням живлення наразі працюють 240 фахівців Львівобленерго", - повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

На Рівненщині тим часом з ночі відключено близько 30 ліній електропередач, повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. Найбільше від негоди постраждав Рівненський район. Також є знеструмлення у Дубенському та Сарненському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз до -15°С і Новий рік із "плюсом": дали прогноз на зиму

У столиці спостерігаються сильні пориви вітру до 25 м/c, там оголосили ІІ рівень небезпечності. В області те саме.

По Києву фіксують зірвані фасади, побиті автомобілі, вирвані дерева. Деякі дороги перекриті через падіння дерев.

У більшості областей заходу, центру та півночі - аварійні відключення електроенергії.

На Рівненщині, Житомирщині, Київщині, Вінниччині вже зараз фіксуються пориви вітру до 23 м/с. В найближчі години циклон буде зміщуватись далі на схід, вітер посилиться до екстремальних відміток (23-30 м/с) на Київщині, Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині. У решті областей півночі, центру та на сході очікуються пориви 18-24 м/с.

В Україні оголосили штормове попередження. В областях півдня фіксують 13-18 м/с, в Одесі та Чорноморську 9-13 м/с.

Західні області вже майже пройшли пік аномалії, пориви вітру досягатимуть 12-18 м/с. Опади зараз спостерігаються на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Київщині, Харківщині, Луганщині, Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Вітровий армагедон: потужна негода накоїла лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі